下载书店论坛(QQ群:95446627)
您现在的位置: 一起学 >> 外语考试 >> 职称外语 >> 综合类 >> 词汇指导 >> 正文
2010年职称英语综合类词汇练习(8)
来源:网友上传 2012-4-25 22:48:54   【一起学:终身教育引导者】   资料下载   外语书店
  词汇选项 (第1~15题,每题1分,共15分)
  下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语画有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与画线部分意义最相近的词或短语。
  1.I have been trying to quit smoking.( )
  A.give up
  B.pick up
  C.build up
  D.take up
  2.Relief workers were shocked by what they saw.( )
  A.moved
  B.touched
  C.surprised
  D.worried
  3.The weather is a constant(www.yqx.cc) subject of conversation in Britain.( )
  A.question
  B.problem
  C.title
  D.topic
  4.This is not typical of English,but is a feature of the Chinese language.( )
  A.particular
  B.characteristic
  C.remarkable
  D.idiomatic
  5.It is virtually impossible to persuade him to apply for the job.( )
  A.simply
  B.almost
  C.totally
  D.completely
  6.These are defensive behavior patterns which derive from our fears.( )
  A.stem
  B.rely
  C.develop
  D.grow
  7.Only a small minority (www.yqx.cc)of the mentally ill are liable to harm themselves or others.( )
  A.easy
  B.possible
  C.likely
  D.difficult
  8.They have the capability to destroy the enemy in a few days.( )
  A.possibility
  B.necessity
  C.ability
  D.probability
  9.We have never(www.yqx.cc) seen such gorgeous hills.( )
  A.beautiful
  B.stretching
  C.spreading
  D.rolling
  10.The leaves have been swept into huge heaps.( )
  A.loads
  B.layers
  C.pyramids
  D.piles
  11.The news will horrify everyone.( )
  A.attract
  B.terrify
  C.tempt
  D.excite
  12.The article sketched the major events of the decade.( )
  A.described
  B.offered
  C.outlined
  D.presented
  13.I won’t tolerate that kind of behavior.( )
  A.bear
  B.receive
  C.admit
  D.take
  14.Their style of playing (www.yqx.cc)football is utterly different.( )
  A.barely
  B.scarcely
  C.hardly
  D.totally
  15.Her sister urged her to apply for the job.( )
  A.advised
  B.caused
  C.forced
  D.promised
  参考答案:
  1.A 2.C 3.D 4.B 5.B 6.A 7.C 8.C 9.A 10.D 11.B 12.C 13.A 14.D 15.A

责任编辑:上传用户296505

收藏此页】【 】【打印】【回到顶部
文章搜索:
 相关文章
热点资讯
热门课程培训