下载书店论坛(QQ群:95446627)
您现在的位置: 一起学 >> 外语考试 >> 职称外语 >> 综合类 >> 词汇指导 >> 正文
2010年职称英语综合类词汇练习(7)
来源:网友上传 2012-4-25 22:48:54   【一起学:终身教育引导者】   资料下载   外语书店
  下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
  1.At midnight,we were aroused by a knock at the door. ( )
  A.irritated
  B.awakened
  C.arisen
  D.annoyed
  2.She was awarded a prize for the film.( )
  A.given
  B.rewarded
  C.sent
  D.reminded
  3.Smoking will be banned in all public places here.( )
  A.forbidden
  B.allowed
  C.permitted
  D.promoted
  4.That guy is intelligeng but a bit dull.( )
  A.strange
  B.special
  C.quiet
  D.boring
  5.She is a highly successful teacher.( )
  A.fairly
  B.rather
  C.very
  D.moderately
  6.We should not sacrifice environmental protections to foster economic growth.( )
  A.reduce
  B.promote
  C.realize
  D.give
  7.There is a growing gap between the rich and the poor.( )
  A.conflict
  B.tension
  C.gulf
  D.confrontation
  8.I am very grateful to you for your assistance.( )
  A.helpful
  B.hopeful
  C.pitiful
  D.thankful
  9.You will be meeting her presently.( )
  A.shortly
  B.currently
  C.lately
  D.probably
  10.Attitudes to mental(www.yqx.cc) illness have shifted in recent years.( )
  A.displayed
  B.shown
  C.changed
  D.demonstrated
  11.I have been trying to guit smoking.( )
  A.give up
  B.pick up
  C.build up
  D.take up
  12.Relief workers were shocked by what they saw.( )
  A.moved
  B.touched
  C.surprised
  D.worried
  13.The weather is a constant subject (www.yqx.cc)of conversation in Britain.( )
  A.question
  B.problem
  C.title
  D.topic
  14.This is not typical of English,but is a feature of the Chinese language.( )
  A.particular
  B.characteristic
  C.remarkable
  D.idiomatic
  15.It is virtually (www.yqx.cc)impossible to persuade him to apply for the job.( )
  A.simply
  B.almost
  C.totally
  D.completely
  参考答案: 1.B 2.A 3.A 4.D 5.C 6.B 7.C 8.D 9.A 10.C 11.A 12.C 13.D 14.B 15.B

责任编辑:上传用户296503

收藏此页】【 】【打印】【回到顶部
文章搜索:
 相关文章
热点资讯
热门课程培训