下载书店论坛(QQ群:95446627)
您现在的位置: 一起学 >> 外语考试 >> 职称外语 >> 综合类 >> 词汇指导 >> 正文
2010年职称英语综合类词汇练习(3)
来源:网友上传 2012-4-25 22:48:54   【一起学:终身教育引导者】   资料下载   外语书店
  词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)
  下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
  1.I have been trying to quit smoking.
  A.give up  B.pick up  C.build up  D.take up
  2.Relief workers were shocked by what they saw.
  A.moved  B.touched  C.surprised  D.worried
  3.The weather is a constant subject of conversation in Britain.
  A.question  B.problem  C.title  D.topic
  4.This is not typical of English,but is a feature of the Chinese language.
  A.particular  B.characteristic C.remarkable D.idiomatic
  5.It is virtually impossible to persuade him to apply for the job.
  A.simply  B.almost C.totally D.completely
  6.These are defensive behavior patterns which derive from our fears.
  A.stem  B.rely  C.develop D.grow
  7.Only a small minority of the mentally ill are liable to harm themselves or others.
  A.easy  B.possible  C.likely D.difficult
  8.They have the capability to destroy the enemy in a few days.
  A.possibility B.necessity  C.ability D.probability
  9.We have never seen such gorgeous hills.
  A.beautiful  B.stretching  C.spreading D.rolling
  10.The leaves have been swept into huge heaps.
  A.loads  B.layers  C.pyramids D.piles
  11.The news will horrify everyone.
  A.attract  B.terrify C.tempt D.excite
  12.The article sketched the major events of the decade.
  A.described B.offered  C.outlined D.presented
  13.I won't tolerate that kind of behavior.
  A.bear  B.receive  C.admit D.take
  14.Their style of playing football is utterly different.
  A.barely B.scarcely  C.hardly D.totally
  15.Her sister urged her to apply for the job.
  A.advised  B.caused  C.forced D.promised
  答案;
  1.A 2.C 3.D 4.B 5.B 6.A 7.C 8.C 9.A 10.D 11.B 12.C 13.A 14.D 15.A

责任编辑:上传用户296495

收藏此页】【 】【打印】【回到顶部
文章搜索:
 相关文章
热点资讯
热门课程培训